Monday, 10 February 2014

Vita E Complex

Vita-E complex mengandungi vitamin E (d-alfa tokoferol) asli dari minyak sayuran. Ia juga mengandungi selenium yang melengkapi fungsi vitamin E. 

Setiap kapsul gel lembut memberikan:
 

•    400IU vitamin E semulajadi dan 10mcg selenium.
•    Membantu dalam memelihara kesihatan baik.

Tanpa perasa, pewarna dan pemanis tiruan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.





TERIMA KASIH

Saturday, 8 February 2014

JOIN AHLI SHAKLEE, DAPAT DUIT BONUS $$$$

Khas bagi pengguna tegar Shaklee. Tak perlu meminta-minta diskaun harga barangan Shaklee. Sedangkan korang boleh dapatkah HARGA AHLI dan juga DUIT BONUS $$$$$.

Jimat duit dan ada peluang dapat BONUS besar dari Shaklee. Ini bukan mustahil. Hanya mulakan dengan RM65 seumur hidup atau FREE membership bersama SHAKLEE.

KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE BERSAMA KUMPULAN KAMI YANG HEBAT & EKSKLUSIF

============
1-BONUS TUNAI $$$$$
============
Tak semestinya kena berniaga, jika makan sendiri pun boleh dapat BONUS TUNAI dari Shaklee. Duit akan dimasukkan terus ke akaun bank korang. Sebab itu saya sangat rekemen untuk daftar menjadi ahli. Korang beli, korang dapat BONUS TUNAI. Rugi, jika beli dengan pengedar lain, kerna mereka yang akan dapat BONUS hasil pembelian anda. Jadi, inilah sebab UTAMA kenapa korang WAJIB daftar ahli bersama Shaklee.

BONUS TUNAI ni samalah konsepnya dengan Jusco Card, Bonus Link, PETRON station, even macam TESCO CARD dan MESRA Card PETRONAS. Bila beli certain2 amount, korang dapat diskaun dan rebate balik kan? kan? SAMA LAAA SHAKLEE pon.

=====================
2-KONSULTASI RAPAT & BERTERUSAN & SEUMUR HIDUP
=====================
Ya, ini lagi satu kelebihannya. Pernah kan, ada yang dah beli Shaklee dari pengedar XYZ, tapi ditinggalkan korang tanpa sebarang konsultasi. Macam mana cara makan? Waktu terbaik makan? Dan apa yang sepatutnya korang ambil.

Pandai-pandai sendiri & akhirnya korang frust.

Sebab itulah kena pandai dan bijak memilih kumpulan sebelum daftar ahli. Dengan kami, KONSULTASI RAPAT & BERTERUSAN diberikan. Bagaimana? Melalui kumpulan FB & WhatsApp. Korang takkan terpinga-pinga seorang diri.

Sudahlah dapat BONUS TUNAI, dapat pula lagi support group yang HEBAT & EKSKLUSIF. KONSULTASI RAPAT & BERTERUSAN, seumur hidup.

Mendaftar ahli bersama Shaklee, hanyalah SATU KALI seumur hidup. Tiada charge tambahan lain & tiada sebarang point untuk dimaintain. Hanya beli ikut keperluan korang.

Melainkan korang minat nak ber'niaga' bersama kami. YA, ini sangat biasa terjadi. Mula nak guna untuk diri sendiri. Dek kerana kesan guna Shaklee yang positive. Korang akan mula berikan pada keluarga. Dan kongsikan kebaikan dengan kawan-kawan & sedara mara.

Ya, itulah tujuan ber'niaga' Shaklee. Nak kongsikan kebaikan Shaklee diseluruh Malaysia & satu dunia.

Ya, macam saya sendiri. Mula makan untuk banyakkan susu. Tapi bila dah cuba kebaikannya bukan setakat pada susu ibu. Jadi saya decide untuk kongsikan kepada kawan-kawan. Dan begitulah cara saya mula ber'niaga' dengan Shaklee. Dan yang lebih penting lagi, syukur saya join dengan kumpulan yang betul. Bukan kumpulan2 touch & go. Alhamdulillah!

==================
3-BELI SHAKLEE MELALUI ONLINE, MACAM ZALORA.COM
==================
Hanya klik-klik saja. Kemudian, barang sampai depan pintu rumah. Tak payah pergi branch, atau menggunakan emel.

Ini kemudahan yang sangat HEBAT. Bukan hanya pada pengguna Shaklee. Malah juga turut memudahkan kami yang ber'bisnes' Shaklee nie. Nak restok item, atau nak hantar terus pada pembeli semuanya hanya gunakan MOUSE.

Ops, dari jadi pembeli yang meng'UNTUNG'kan orang lain. Adalah baik korang daftar jadi ahli. Korang akan meng'UNTUNG'kan diri sendiri. Sudahlah dapat beli pada HARGA AHLI yang superb. Dapat pula BONUS TUNAI $$$$$.

==================
4-TAK PERLU SUSAH KE PEJABAT POS
==================
Leceh juga jika asyik pergi ke pejabat pos. Tahukah korang yang Shaklee akan menguruskan penghantaran barang.

Hanya berikan alamat & details yang lengkap. Tup tup, barang dihantar ke depan rumah dalam kotak yang KEMAS dan SELAMAT!

Sangat sesuai dengan suri rumah yang sangat sibuk dengan anak-anak-anak dirumah. Tak perlu ke pejabat pos pun. Sambil layan anak, masih mampu buat ORDER untuk customer tersayang.

Dan even, korang ada di LUAR NEGARA sekalipun. Tak mustahil mahu jana ribu-ribu BONUS TUNAI $$$$$ dengan Shaklee. Ya kami ada pengedar Shaklee yang sudah jana RM BELAS RIBU, dan menetap di Riyadh, Arab Saudi.

Paling penting kene ada INTERNET. Dan kongsikanlah kebaikan Shaklee. Nak buat Blog yang orang suka? Atau buat Fan Page yang orang suka LIKE? Semua kami akan ajarkan bagaimana. Langkah demi langkah. Tak perlu berjumpa pun takpe. Kita ONLINE COACHING sahaja.

Sebab tulah kene pilih kumpulan yang betul. Supaya korang tak menyesal di kemudian hari.

==================
4-ZERO MODAL, JIKA NAK BERNIAGA!
==================
Tak payah beli stok jika nak mula berniaga. Tunggu customer bayar dulu, kemudian belilah Shaklee secara online. Tak payah bungkus-bungkus. Shaklee buatkan untuk kita, dan dihantar terus kepada customer. Apa yang kita perlu buat, hanyalah marketing & promotion.

Ini khas bagi yang MINAT nak berniaga saja!

Ikhlas Memberi;
Hanani Mohd
ID 972721
012.9579096

TERIMA KASIH

Ostematrix

Tulang merupakan struktur penting di dalam tubuh manusia.  Ia merupakan kerangka yang menyokong berat badan dan organ utama seperti paru-paru, jantung, hati dan ginjal serta membolehkan kita menggerakkan otot-otot dan tubuh secara bebas.  Mengekalkan kesihatan tulang secara optima adalah penting bagi mendapatkan kesihatan optima menyeluruh.
 

Lebih daripada Sekadar Kalsium

OsteMatrixTM membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi.  Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik.  Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.











Jika anda mengalami masalah sukar untuk tidur, tulang rapuh, kebas-kebas pada tangan dan badan, tak suka minum susu, sakit gigi, masalah sembelit, masalah pra-haid, bolehlah mencuba ostematrix ini.

Dengan pengambilan secara konsistan, 4 biji sehari sebelum tidur, bangun pagi InsyaAllah badan akan rasa lega dan lena tidur, sakit-sakit badan akan berkurangan. Pengalaman sendiri yang mengambil ostematrix.


            Jom kita tengok keperluan kalsium mengikut umur.

Jangan lupa pengambilan supplement mestilah diikuti dengan minum air masak yang kerap.. dan juga Berdoa pada Allah SWT. Mohon supaya membantu meringankan masalah anda..insyaAllah.


Bersabarlah diatas ujian Allah,sabda Rasulullah SAW;

“sesiapa yang dikehendaki Allah kebaikkan, nescaya akan diujiNya orang itu.”

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Kepada mereka yang masih tercari-cari vitamin Kalsium apa yang terbaik?
Jom pilih OSTEMATRIX  SHAKLEE.

Ikhlas Memberi;
Hanani Mohd
ID 972721
012.9579096


TERIMA KASIH

Jom Jana Pendapatan Dengan Shaklee

JOIN AHLI SHAKLEE, DAPAT DUIT BONUS $$$$
Khas bagi pengguna tegar Shaklee. Tak perlu meminta-minta diskaun harga barangan Shaklee. Sedangkan korang boleh dapatkah HARGA AHLI dan juga DUIT BONUS $$$$$.

Jimat duit dan ada peluang dapat BONUS besar dari Shaklee. Ini bukan mustahil. Hanya mulakan dengan RM65 seumur hidup atau FREE membership bersama SHAKLEE.

KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE BERSAMA KUMPULAN KAMI YANG HEBAT & EKSKLUSIF

============
1-BONUS TUNAI $$$$$
============
Tak semestinya kena berniaga, jika makan sendiri pun boleh dapat BONUS TUNAI dari Shaklee. Duit akan dimasukkan terus ke akaun bank korang. Sebab itu saya sangat rekemen untuk daftar menjadi ahli. Korang beli, korang dapat BONUS TUNAI. Rugi, jika beli dengan pengedar lain, kerna mereka yang akan dapat BONUS hasil pembelian anda. Jadi, inilah sebab UTAMA kenapa korang WAJIB daftar ahli bersama Shaklee.

BONUS TUNAI ni samalah konsepnya dengan Jusco Card, Bonus Link, PETRON station, even macam TESCO CARD dan MESRA Card PETRONAS. Bila beli certain2 amount, korang dapat diskaun dan rebate balik kan? kan? SAMA LAAA SHAKLEE pon.

=====================
2-KONSULTASI RAPAT & BERTERUSAN & SEUMUR HIDUP
=====================
Ya, ini lagi satu kelebihannya. Pernah kan, ada yang dah beli Shaklee dari pengedar XYZ, tapi ditinggalkan korang tanpa sebarang konsultasi. Macam mana cara makan? Waktu terbaik makan? Dan apa yang sepatutnya korang ambil.

Pandai-pandai sendiri & akhirnya korang frust.

Sebab itulah kena pandai dan bijak memilih kumpulan sebelum daftar ahli. Dengan kami, KONSULTASI RAPAT & BERTERUSAN diberikan. Bagaimana? Melalui kumpulan FB & WhatsApp. Korang takkan terpinga-pinga seorang diri.

Sudahlah dapat BONUS TUNAI, dapat pula lagi support group yang HEBAT & EKSKLUSIF. KONSULTASI RAPAT & BERTERUSAN, seumur hidup.

Mendaftar ahli bersama Shaklee, hanyalah SATU KALI seumur hidup. Tiada charge tambahan lain & tiada sebarang point untuk dimaintain. Hanya beli ikut keperluan korang.

Melainkan korang minat nak ber'niaga' bersama kami. YA, ini sangat biasa terjadi. Mula nak guna untuk diri sendiri. Dek kerana kesan guna Shaklee yang positive. Korang akan mula berikan pada keluarga. Dan kongsikan kebaikan dengan kawan-kawan & sedara mara.

Ya, itulah tujuan ber'niaga' Shaklee. Nak kongsikan kebaikan Shaklee diseluruh Malaysia & satu dunia.

Ya, macam saya sendiri. Mula makan untuk banyakkan susu. Tapi bila dah cuba kebaikannya bukan setakat pada susu ibu. Jadi saya decide untuk kongsikan kepada kawan-kawan. Dan begitulah cara saya mula ber'niaga' dengan Shaklee. Dan yang lebih penting lagi, syukur saya join dengan kumpulan yang betul. Bukan kumpulan2 touch & go. Alhamdulillah!

==================
3-BELI SHAKLEE MELALUI ONLINE, MACAM ZALORA.COM
==================
Hanya klik-klik saja. Kemudian, barang sampai depan pintu rumah. Tak payah pergi branch, atau menggunakan emel.

Ini kemudahan yang sangat HEBAT. Bukan hanya pada pengguna Shaklee. Malah juga turut memudahkan kami yang ber'bisnes' Shaklee nie. Nak restok item, atau nak hantar terus pada pembeli semuanya hanya gunakan MOUSE.

Ops, dari jadi pembeli yang meng'UNTUNG'kan orang lain. Adalah baik korang daftar jadi ahli. Korang akan meng'UNTUNG'kan diri sendiri. Sudahlah dapat beli pada HARGA AHLI yang superb. Dapat pula BONUS TUNAI $$$$$.

==================
4-TAK PERLU SUSAH KE PEJABAT POS
==================
Leceh juga jika asyik pergi ke pejabat pos. Tahukah korang yang Shaklee akan menguruskan penghantaran barang.

Hanya berikan alamat & details yang lengkap. Tup tup, barang dihantar ke depan rumah dalam kotak yang KEMAS dan SELAMAT!

Sangat sesuai dengan suri rumah yang sangat sibuk dengan anak-anak-anak dirumah. Tak perlu ke pejabat pos pun. Sambil layan anak, masih mampu buat ORDER untuk customer tersayang.

Dan even, korang ada di LUAR NEGARA sekalipun. Tak mustahil mahu jana ribu-ribu BONUS TUNAI $$$$$ dengan Shaklee. Ya kami ada pengedar Shaklee yang sudah jana RM BELAS RIBU, dan menetap di Riyadh, Arab Saudi.

Paling penting kene ada INTERNET. Dan kongsikanlah kebaikan Shaklee. Nak buat Blog yang orang suka? Atau buat Fan Page yang orang suka LIKE? Semua kami akan ajarkan bagaimana. Langkah demi langkah. Tak perlu berjumpa pun takpe. Kita ONLINE COACHING sahaja.

Sebab tulah kene pilih kumpulan yang betul. Supaya korang tak menyesal di kemudian hari.

==================
4-ZERO MODAL, JIKA NAK BERNIAGA!
==================
Tak payah beli stok jika nak mula berniaga. Tunggu customer bayar dulu, kemudian belilah Shaklee secara online. Tak payah bungkus-bungkus. Shaklee buatkan untuk kita, dan dihantar terus kepada customer. Apa yang kita perlu buat, hanyalah marketing & promotion.

Ini khas bagi yang MINAT nak berniaga saja!


Ikhlas Memberi;
Hanani Mohd
ID 972721
012.9579096
TERIMA KASIH

Sunday, 2 February 2014

Vita Lea Iron Formula Supplement Terlaris

Multivitamin menyokong keperluan zat dan nutrisi pemakanan harian untuk mengekalkan kesihatan yang baik dan cergas. Pengambilan multivitamin terbaik membantu menguatkan sistem imun dan menggalakkan kesihatan jangka panjang.
Bulan ini, promo Shaklee Vita Lea, Kegunaan untuk 4 bulan, harga mmg terbaik akan saya berikan..
Jom bisik-bisik dengan saya yer.
Vitalea ada di dalam set :
Set kesihatan optimun
Set kesuburan
Set mengandung
Set bersalin / berpantang

FUNGSI UTAMA VITA LEA :
  • Penambahan Tenaga Segera – pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu system memori dan focus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.
  • Pelengkap Nutrisi – Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anaemia.
  • Keupayaan Sistem Produktif – Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.
  • Metabolisma – Sangat membantu dalam stimulasi metabolism dan melambatkan proses penuaan.
  • Elemen Penting Pada Sel Tubuh – Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormone, serta menjaga kesihatan tirod.
  • Melindungi Organ – Melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati
Image
Jom kita baca kandungan Vita Lea :
Vita A – Kesihatan mata, kulit, anti-oksida, melawan kanser, cegah rabun malam, bantu tumbesaran, kuatkan kerangka tulang, gusi, gigi, system respiratori, sistem imun dan rambut yang sihat.

Vita D – Perkasa kepadatan tulang, mencegah penyakit tulang lembut, osteoporosis dan psoriasis.

Vita E – Anti-oksida, kepejalan kulit, kulit berseri, melancar sirkulasi darah, mencegah darah beku, sakit jantung, katarak, atritis, baik untuk sistem produktif lelaki, mengurangkan kesan parut.

Vita C – Anti-oksida, melawan kanser, merangsang formasi kolagen, meningkatkan daya tahanan penyakit, percepat sembuh luka, mencegah selsema, gusi berdarah, darah beku, hidung berdarah.

Asid Folik – Kesihatan fetus, merangsang pengeluaran susu badan, kesihatan sel darah merah, kurangkan risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, osteoporosis, tekanan, ulsert mulut, kesihatan kulit.

Vita B1 – Menukarkan makanan kepada tenaga, perkasa memori, kecerdasan mental, membina dan meransang peredaran darah, bantu tumbesaran, masalah keresahan, mabuk laut/darat, mengurangkan petanda herpes zoster.

Vita B2 – Tukarkan makanan kepada tenaga, anemia, keletihan mata, katarak, jangkitan lidah dan mulut, kekejangan.

Vita B3 – Tukar makanan kepada tenaga, menghasilkan hormone, meransang peredaran darah, lower blood ripid, merawat kepeningan, cirit-birit, migraine, ulser, nafas berbau, baik untuk perut dan usus.

Vita B6 – Metabolisma protin, baiki otot, senggugut, penenang, tenaga, elakkan muntah-muntah, bibir kering, glossitis, dermatitis, kekajangan, kebas, anemia.

Vita B12 – Membantu tumbesaran fetus dan kanak-kanak, bantu selera makan, tindak balas saraf, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, focus, keupayaan seksual dan mengelakkan anemia, keletihan, keresahan, diabetis, rabun.

Biotin – Bantu B-kompleks berfungsi lebih efektif, cegah rabun, rambut beruban dan gugur, diabetis, sakit otot, eczema dan keradangan kulit.

Vita B5 – Meredakan tekanan, kesan penenang, melawan alahan, sembelit, keletihan, atritis, meredakan kesan sampingan akibat antibiotic, mencegah jangkitan, percepat sembuhan luka.

Kalsium – Perkasakan tulang dan gigi, darah beku, kebas, kejang, rasa sakit, insomnia, mengekalkan kadar degupan jantung normal, mencegah osteoporosis / penyakit tulang lembut.

Fosforus – Meningkatkan kepadatan tulang, diabetis, batu karang, mencegah pereputan tulang, membantu ligament / otot dan meredakan kesakitan akibat atritis, anoreksia.

Iodin – Baik untuk tirod, membantu tumbesaran fetus, tingkatkan kadar IQ kanak-kanak, membina ligament/otot dan kesinambungan tisu-tisu, kekuatan fizikal, mengawal berat badan.

Zat Besi – Membentuk hemaglobin, redakan kesakitan akibat PMS (senggugut), membantu tumbesaran, melawan penyakit, mengelakkan keletihan, anemia.
Magnesium – Kesihatan tulang, gigi, merehatkan otot dan sistem saraf, sifat penenang semulajadi, mencegah tekanan, diabetis, sakit jantung, batu karang, sakit buah pinggang, hati dan masalah penghadalamn.

Copper – Membantu menukarkan zat besi kepada haemoglobin, kesihatan rambut, edema, penyakit berkaitan tulang, masalah kebangkakan.

Zink – Perkasa sistem imun, percepat sembuhan luka, keupayaan seksual lelaki, mencegah masalah prostat, baik untuk deria rasa dan bau, ketajaman minda.
Image

Siapa yang memerlukan Multivitamin :
1. Individu yang tidak lengkap diet seharian
2. Remaja yang sedang membesar
3. Individu dewasa yang mementingkan kesihatan optimun dan kecergasan tubuh
4. Individu yang ingin meningkatkan sistem imun
5. Mengandungi Beta Carotene yg membantu mengekalkan pertumbuhan badan, mengawal masalah penglihatan & membantu pembentukan tisu badan
6. Ibu mengandung yang selalu anemia
7. Cegah penyakit tiroid atau beguk. Penyakit beguk ni disebabkan oleh kekurangan iodin dalam badan pesakit
8. Individu yang monopous
9. Untuk diet atau slim yang mana kalau kita kurang makan namun pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit sentiasa tegang.
10. Lelaki semua peringkat umur dewasa

AMARAN : Bagi seseorang yang mempunyai masalah Talasemia, tidak digalakkan mengambil supplemen yang mengandungi zat besi atau Iron yang tinggi. Ini adalah kerana ianya tidak akan membantu dalam meningkatkan Hb, bahkan ia mungkin membawa kemudaratan kerana mengambil sesuatu zat yang berlebihan dan tidak digunakan mungkin akan merosakkan organ-organ dalam badan.

HANANI | ID 972721
CALL/SMS/WASAP - 012 957 9096


TERIMA KASIH

Saturday, 25 January 2014

Alfalfa Shaklee Terlaris

Kenapa Dr. Shaklee memilih Alfalfa Shaklee sebagai supplemen pertama?

Alfalfa merupakan herba tradisional masyarakat orang putih dan mereka menggunakan Alfalfa untuk pelbagai jenis keadaan kesihatan terutamanya bagi wanita selepas bersalin. Oleh sebab Alfalfa mempunyai banyak kebaikan kepada wanita, lelaki dan kanak-kanak, maka Dr. Shaklee merumuskan formula Alfalfa menjadi supplemen Alfalfa Shaklee yang sangat-sangat memberi manfaat kepada semua golongan.

Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Alfalfa Shaklee mengandungi vitamin B, C, E dan K dalam jumlah yang seimbang. Ia juga mengandungi mineral kalsium, magnesium, kalium, fosforus, zat besi, flourida, protein, mineral surih, serat, dan asid lemak. Alfalfa bermanfaat dalam penyerapan protein, dan karbohidrat. Alfalfa juga bertindak sebagai pembersih darah. Alfalfa juga telah digunakan sekian lama di Afrika sebagai milk booster untuk ibu yang menyusukan anak

Di antara vitamin dan mineral yang terkandung di dalam Alfalfa Shaklee adalah:

Vitamin A – Untuk penglihatan. Membina ketahan terhadap jangkitan, terutamanya dalam saluran pernafasan: menggalakan pertumbuhan sel, menggalakan kulit yang sihat.

Vitamin E – melindungi sel-sel daripada sinar uv, kesihatan jantung, kardiovaskular, kesihat otot, memperbaiki sistem imun badan, menguatkan dinding pembuluh darah, membantu fokus mata.

Vitamin B6 – membantu asimilasi makanan dan metbaolisme protein dan lemak, menggalakan kesihatan saraf dan kulit, membantu mengurangkan loya bagi ibu hamil.

Vitamin K – penting bagi pembekuan darah, penting dalam fungsi hati.

Vitamin D – mengawal penggunaan kalsium dan fosforus di dalam badan.

Kalsium – membina dan mengekalkan kesihatan tulang dan gigi, membantu pembekuan darah, mengawal rentak jantung, membantu pembinaan sel saraf dan fungsi saraf.

Zat besi – diperlukan dalam pembinaan hemoglobin.

Kalium – membantu fungsi otot, jantung, tindakbalas enzim dan untuk digest lemak.

Fosforus – meningkatkan peranan tisu saraf.

Sodium – mengawal keseimbangan cecair dalam badan. Magnesium – mengelakkan sembelit, membantu fungsi otak dan melindungi kulit. dan banyak lagi vitamin dan mineral yang dijumpai yang tak dinyatakan di sini.

Selain itu, Alfalfa juga kaya dengan protein di mana kandungan proteinnya 18.9% berbanding daging lembu, 3.3% berbanding susu dan 13.1% berbanding telur. Protein diperlukan untuk membina sel-sel tubuh badan kita. Kekurangan protein di dalam badan menyebabkan kita cepat lesu dan letih. Akar alfalfa pula yang memanjang ke dalam tanah mencari mineral penting yang tidak kesampaian oleh tumbuhan lain.

Manfaat Alfalfa Shaklee kepada kita :
1. Melegakan bengkak
2. Melegakan sakit sendi
3. Membantu masalah arthritis
4. Membantu merawat ulser
5. Mengatasi masalah penyakit perut
6. Masalah kolon
7. Mengatasi masalah sakit ulu hati
8. Mengatasi masalah hernia
9. Mengatasi masalah sembab air
10.Mengatasi masalah tiada selera makan
11.Melegakan bengkak kaki dan buku lali
12.Melegakan masalah Sinus
13.Melegakan
14.Membantu mencegah alahan
15.Membantu mengatasi gout
16.Mengatasi masalah bau badan,
17.Mengatasi masalah kaki berbau
18.Mengatasi masalah mulut & nafas berbau
19.Mengatasi masalah kurap
20.Mengatasi masalah kulat air
21.Masalah hidung sensitif
22.Hepatitis
23.Detoksifikasi
24.Mencuci darah, hati dan usus
25.Menyingkirkan lemak dan kolesterol
26.Memberikan manfaat mengetatkan bg wanita yg dah berkahwin
27.Masalah keputihan bagi wanita
28.Menghilangkan kelesuan
29.Mengatasi tekanan
30.Melegakan sakit sendi dan sakit belakang
31.Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita)
32.Menangani ekzema dan alergi
33.Membantu merawat asma
34.Mencuci buah pinggang
35.Merawat masalah kencing kotor
36.Meneutralkan asid dalam badan
37.Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita)
38.Membuang angin dalam badan
39.Sebagai penggalak penghasilan susu bg ibu2 menyusukan (MLK BOOSTER)
40.Melegakan masalah sembelit
41.Meningkatkan stamina suami
42.Memperbaiki keadaan

Banyak manfaat Alfalfa, Alfalfa kan RAJA SEGALA TUMBUHAN?

Apa yang ditunggu lagi, berminat, jom pm/sms/call saya..
saya sedia membantu..

Hanani | 012 957 9096



Jom sihat dan cantik dengan SHAKLEE.


TERIMA KASIH